GARRETT T. CAPPS – ALL RIGHT, ALL NIGHT

De 30-jarige Americana-, folk- en countryzanger en songschrijver Garrett T. Capps stamt uit San Antonio, Texas. ‘So what’ zal u misschien denken, maar die Texaanse stad is ook de thuishaven van vele bekende iconische muzikanten. Naast nog vele anderen hadden ook Doc Watson, Patricia Vonne, George Strait, Charlie Sexton, David Lowery van ‘Cracker’, Doug Sahm en Augie Meyers van ‘Sir Douglas Quintet’ en ‘Texas Tornados’ (met Flaco Jimenez, ook al uit San Antonio), Steve Earle, Rosie Flores, Tish Hinojosa en Alejandro Escovedo hun roots in deze muzikaal zeer vruchtbare stad.

In zo’n goed gezelschap ligt de lat der verwachtingen dan ook torenhoog als we het nieuwe album “All Right, All Night” van Garrett T. Capps in de lader van onze cd-speler stoppen. Al gauw merken we dat er geen plaats is voor teleurstelling of twijfel, want dit is een dijk van een plaat. In amper negen songs weet deze countryartiest ons te overtuigen dat hij ongetwijfeld thuishoort in het indrukwekkende lijstje van grote namen van inwoners van San Antonio uit de Amerikaanse muziekwereld.

De albumtiteltrack “All Right, All Night” kunt u beluisteren op de bijgaande audiovideo, maar de andere acht nummers zijn van eenzelfde, misschien zelfs nog hogere kwaliteit. Garrett T. Capps brengt op deze plaat twee heerlijke duetten: “Alone With You” met Jamie Lin Wilson en de tearjerker “Lonely Heart” met Carson McHone. Ook stadsgenoot en muziekicoon Augie Meyers is van de partij op accordeon in het prachtige ‘Tex-Mex’-liedje “Lately” en de ongenaakbare Lloyd Maines excelleert op pedal steel in het nummer “Sunday Sun”.

Een zwakkere song vinden op deze plaat is onbegonnen werk, dus vermelden we hier plichtsgetrouw ook de liedjes “A Beauty In The Horizon”, honky tonk-rocker “Babe, I’ve Got To Go”, het walsende “Oblivion” en de 7 minuten durende slotsong “Brand New Dance” als hierboven nog niet aangeduide prachttracks.

Garrett T. Capps debuteerde in 2016 met het rock’n’roll-album “Y Los Lonely Hipsters” en verraste ons in de zomer van vorig jaar met diens opvolger “In The Shadows (Again)”. Deze nieuwe plaat “All Right, All Night” is misschien nog wel de allergrootste verrassing die hij ons kon bezorgen, maar we moeten er meteen bij vertellen dat het een superaangename verrassing is. Dit is een heel serieuze kandidaat voor ‘album van het jaar’ of alleszins een vooraanstaand plaatsje in onze top 10-albums van 2019.

(valsam)

 

12 september 2019: Paradiso Kleine Zaal, Amsterdam, NL
13 september 2019: De Bosuil, Weert, NL
14 september 2019: Into The Wild, Bostheater Ommen, NL
15 september 2019: Leffingeleuren, Leffinge, BE
16 september 2019: ’t Groot verZET, Lint, BE
26 september 2019: Luxor, Arnhem, NL
27 september 2019: TivoliVredenburg, Utrecht, NL
28 september 2019: De Oosterpoort, Groningen, NL

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Shotgun House Records
Distr.: Sonic RendezVous

video